2023 Rosen Metod Svjetski Kongres i Konferencija lidera

‘Pronalaženje mira izvan unutrašnjih i vanjskih granica’

oktobar 5 – 8, 2023 u Sarajevu, Bosna i Hercegovina

U organizaciji Rosen Instituta i Rosen Metod Centra BiH

PRIJAVITE SE

Rosen Institut i Rosen Metod Centar BiH imaju zadovoljstvo da vas pozovu u Sarajevo na naredni Rosen Metod Svjetski Kongres.  Zajednica Rosen Metode iz regije Balkana je sa entuzijazmom čvrsto stasavala u zadnjih 17 godina. Zajednica se raduje da učesnicima iz cijelog svijeta pokaže svoj grad, kulture i privrženost Rosen Metodi.  Prije Kongresa će biti održana 1-dnevna Konferencija lidera (4. oktobar) i 2-dnevni Intenzivni za učitelje (2-3 oktobar). Program je napravljen na ovaj način kako bi bilo što efikasnije putovati sa drugih kontinenata.

Rosen Metod u Sarajevu

2005. godine, Rosen Metod se pojavio u Sarajevu sa prvim intenzivnim kursem kojeg su održale Senior učiteljice iz Švedske, Annika Minnbergh i Yrsa Kjerrgren.  Njih su lokalno podržavala dva veoma angažovana praktičara sa Balkana, Vehbija Peksin i Branko Nikolić.  Ubrzo su im se pridružile Senior učiteljica Lotta Johansson i nedavno Senior učiteljica Maud Guetler.  Ovaj divni tim učitelja je postao integralni dio razvijanja obuke, i marljivo su pomagali RM zajednicu regije Balkana.

Organizacioni odbor Globalnog Kongresa

Odbor je sačinjen od članova Rosen Instituta, Rosen Metod Centra BiH i zajednice Rosen Metode na Balkanu:  Maud Guettler (DE), članica Upravnog odbora RI; Lejla Mulić, članica Upravnog odbora RI (BiH), Mila Popović, članica Upravnog odbora RI (SRB), Damir Šaćiragić, praktikant RM (BiH), Annika Minnbergh (S), Lotta Johansson (S), Sanela Feković (SRB), Slavica Slavković (SRB) i Claire Palo (CA).  Odbor se veoma raduje da svima pruži dobrodošlicu u Sarajevo.

Program

Odbor za Kongres je opredijeljen za stvaranje dinamičnog i interaktivnog programa koji uključuje širok spektar tema, uz podsjećanje na temu mira u okviru kulturnog i istorijskog konteksta regije Balkana.  Program slijedi tradicionalni format radionica.  Više informacija o pozivu za prijedloge radionica će biti dostupno počev od februara 2023. godine.

Pored radionica, predviđene su dvije ključne prezentacije.  Ove dvije prezentacije će obraditi temu mira u okviru sociohistorijskog konteksta regije Balkana i Rosen Metode.  Prezentacije će uključivati učesnike, biće interaktivne, i zasigurno inspirativne.  Više informacija o ključnim govornicima će uskoro biti objavljeno.

Kongresne cijene-regionalni iznosi

Rana registracija       (prije 15. maja) Nakon 15.maja
Svjetski Kongres €125 €150
Sastanak lidera i Svjetski Kongres €180 €205
Intenzivni za učitelje, Sastanak lidera i Svjetski Kongres €290 €315

Kongresne cijene uključuju pauze za kafu, ručkove i sve materijale Kongresa.  Takodje je uključena oproštajna večera posljednje noći u restoranu u starom dijelu Sarajeva, kao i prevoz do i od restorana uz turu razgledanja grada Sarajeva sa vodičem prije konačne večere.

Hotel Hollywood

Hotel Hollywood je lociran u centru Ilidže, na rubu grada Sarajeva.  Ilidža ima dugu istoriju različitih civilizacija koje datiraju iz predhistorijskog vremena.  Ilidža je poznata po svojim bulevarima uokvirenim drvećem platana kao i spokojnim parkovima.  Blizu je tramvaj koji povezuje Ilidžu sa centralnim Sarajevom, tako da možete uživati u svemu onome što se u regiji nudi.  Hotel je domaćin mnogim programima Rosen Metode dugi niz godina.  Sobe i konferencijske sale su pogodne za naše potrebe.

Hotel nudi jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe (cijene su navedene u tekstu ispod).  Zaista smo se trudili da održimo cijene na što povoljnijem nivou kako bi osigurali da svi imaju povećanu mogućnost da prisustvuju.  Više informacija o hotelu možete naći ovdje, a informacije u vezi smještaja ovdje.

 

 

Svjetski Kongres Konferencija lidera i Svjetski Kongres Intenzivni za učitelje,  Konferencija lidera i Svjetski Kongres
Deluxe jednokrevetna soba

(€52,50/noć)

€210

 

€262,50

 

€367,50

 

Superior jednokrevetna

(€40/noć)

€160

 

€200

 

€280

 

Deluxe dvokrevetna (2 kreveta)  (€35/noć) €140

 

€175

 

€245

 

Superior dvokrevetna (2 kreveta) (€29,50/noć) €118

 

€147,50

 

€206,50

 

Trokrevetna (2 ili 3 kreveta)

(€27/noć)

€108

 

€135

 

€189

 

Mi ćemo takođe pomoći onima koji žele da budu smješteni izvan hotela da pronađu povoljan smještaj u kući koju će dijeliti sa drugima.  Više informacija će biti dostupno onima koji se odluče za ovu opciju.

Obroci

Hotel Hollywood će obezbijediti doručak za one učesnike koji su smješteni u hotelu.  Učesnici Kongresa će uživati u dnevnim ponudama ručkova, i pauza za kafu (što je uključeno u cijenu za Kongres).  Takodje je planirana oproštajna večera završne noći (uključena u cijenu), u restoranu u Sarajevu, uz muziku i ples (www.novabentbasa.com).  Hotelski gosti bi trebalo da sami organizuju večeru; restoran u hotelu nudi večeru na dnevnoj bazi, ili gost može izabrati da posjeti okolne restorane i da bolje istraži grad.

Zbog veličine eventa, samo ova ograničenja u ishrani mogu biti ponudjena:  vegetarijanska, veganska, bez glutena i jela bez laktoze.  Molimo vas da prilikom registracije osigurate da ste iskomunicirali s nama vaša ograničenja u ishrani.

 

 Depozit i pravila povrata

Depozit od €65 se mora uplatiti u roku od 3 sedmice od registracije, kako biste zadržali svoje mjesto na Kongresu.  Preostali dio novca se treba uplatiti do 1. avgusta, 2023.  Plaćanje se može obaviti putem kreditne kartice ili bank transfera.  Otkazivanja će se regulisati na slijedeći način:

  • Prije 1. avgusta, 2023 – puni povrat depozita i uplaćenog iznosa
  • Nakon 1. avgusta, 2023 – deposit se ne vraća
  • Ukoliko se ne desi otkazivanje, a učesnik se ne pojavi, onda se puni deposit i bilo koji uplaćeni iznos ne vraćaju.

Nakon što se registrujete, primit ćete potvrdu registracije i fakturu za Kongres i troškove hotela putem maila.

Plaćanje se može izvršiti putem PayPal, bank transfera ili u gotovini (za lokalne učesnike).  Dobit ćete detaljne informacije o plaćanju uz fakturu.

Za bilo koja dodatna pitanja ili dileme molimo kontaktirajte Claire Palo:  rosenglobalcongress@gmail.com

PRIJAVITE SE